В човешкия живот има неповторими мигове, които трябва да се изживеят ярко, пълноценно, незабравимо! Те се случват веднъж и никога не се повтарят! После можем само да си спомняме за тях, но не и да ги преживеем отново. Такъв момент бе за учениците от ВИПУСК 2016, на Професионална гимназия по селско стопанство - гр. Хасково, последният учебен ден - петък , 13 май, но не и фатален, а радостен и малко тъжен.

   Традиционно официалното изпращане на абитуриентите се проведе в двора на гимназията. 

   Празничната програма започна в 10:00 часа с посрещане на училищното знаме. Завършващите ученици от випуск 2016г. съпровождани от класния си ръководител, г-жа Георгиева дефилираха сред бурни овации. Момчетата бяха подготвили очарователни изненади за своите преподаватели и съученици.

   Тържеството продължи с приветствие към абитуриентите, поднесено от директора на ПГСС - гр. Хасково - г-жа Топалова. В сърдечното си слово тя поздрави учениците по случай успешното завършване на 12 клас и им пожела успех на държавните изпити, в професионалната реализация и в личния живот. С топли приятелски думи към випускниците се обърна и ученикът от девети клас Петър Петров. А Георги Йорданов изказа благодарността на дванадесетокласниците към техните учители, след което зрелостницитеподариха разкошни букети с цветя на директора, преподавателите и служителите от гимназията. 

   Под звуците на тържествен марш беше извършен ритуалът по предаване на знамето. Завършващите ученици се простиха с училищния флаг и трепетно го  предадоха на деветокласниците, със завета да го пазят и да множат успехите на гимназията.

   Удари последният училищен звънец за дванадесетокласниците и те поеха към училището, изпратени с аплодисменти от присъстващите. Със затрогващо вълнение момчетата от дванадесети клас пристъпиха училищния праг и влязоха в последния си учебен час - часа на клас. Нека още веднъж да пожелаем на абутуриентите успешно дипломиране и блестяща реализация в професията!

  "На добър час! Успех и Късмет!" са само малка част от пожеланията ни към отправилите се към най-важния си изпит - пред негово величество  ЖИВОТА!